Airbnb nudi boravak na temu “Fantom iz opere” u Palais Garnier u Parizu

Kultura 14. feb 202315:45 0 komentara
Shutterstock

Za samo jednu noć, Airbnb nudi noćenje za dvoje u povijesnoj opernoj kući Palais Garnier. Boravak će vam koštati samo 37 eura, a nosi mnoga iznenađenja.

Ovog ljeta Palais Garnier će debitovati kao najrazvijeniji Airbnb na svijetu, otvarajući svoja vrata na jednu noć, javlja ClassicFM.

Dvije osobe će moći spavati u spektakularnoj loži časti, koja je ponovo zamišljena kao spavaća soba sa pozlaćenim namještajem i plišanim crvenim ukrasima. Pozlaćena loža u pariškoj operi je inspirisala mjuzikl “Fantom iz opere”.

Također, najveća operska loža u pozorištu ima spektakularan pogled na glavnu scenu i fresku na plafonu, koju je naslikao Marc Chagall.

Palais Garnier, home of The Phantom of the Opera, is now on Airbnb

Povodom proslave mjuzikla u 15 zemalja 2023. godine, AirBnB je za domaćina boravka stavio Véronique Leroux, praunuku Gastona Lerouxa, autora originalnog romana Fantom iz opere.

„Klasična priča mog pradede inspirisala je toliko ljudi tokom godina“, rekla je Veronique Leroux u saopštenju za javnost.

„Ovo je savršeno vrijeme da mu odamo počast i poželimo dobrodošlicu ‘fanovima’ u čuveno okruženje njegovog mnogo voljenog romana za boravak koji se čini nezaboravnim”, dodala je ona.

Dvoje sretnih ljubitelja opere također će biti počašćeni obilaskom skrivenih područja palate, uključujući privatne arhive i poznato podzemno jezero, koje je prikazano u Lerouxovom romanu.

Također će uživati u privatnoj baletskoj inicijaciji s plesačicom Opéra de Paris, kao i u ekskluzivnom recitalu u izvedbi umjetnika Pariške operne akademije, uz šampanjac i predjela.

Unsplash

Nakon toga, gostima Airbnb-a bit će predstavljena večera u Foyer de la Danse, privatnoj prostoriji za probe plesa iza bine koju koriste plesači, plus šetnja na krovu Palais Garnier sa spektakularnim pogledom na francusku prijestolnicu.

Čuvena pariška opera iz 19. vijeka bit će otvorena za rezervacije 1. marta, u 17:00h, i koštat će samo 37 eura – također broj lože.

Ljetni noćni boravak održat će se u nedjelju 16. jula, a rezervacija će biti osigurana po principu “ko prvi djevojci-njemu djevojka”.

Veronique, koja će ugostiti sretne goste, dodala je: „Zvuči kao fantazija. Mislim da će to biti malo nestvarno.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!