Đuro se oprostio od Saše Petrovića: Otišao je najbolji glumac naše generacije

Kultura 28. jan 202311:35 0 komentara
N1

Vijest o smrti Aleksandra Saše Petrovića, koji je jučer preminuo u 61. godini, potresla je regiju, naročito njegove kolege i ljude koji su imali priliku sarađivati s velikanom bh. glumišta. Od Saše se oprostio i njegov dugogodišnji kolega i prijatelj iz djetinjstva Branko Đurić Đuro.

Jučer je otišao najbolji glumac naše generacije i moj drug od ranog djetinjstva. Bio je prvi u svemu. Bio je previše brz za jedan život. Zbogom Sale. Putuj mirno, pajdo. Toliko toga smo prošli zajedno“, napisao je Đuro na Instagramu.

Đuro je podijelio i zajedničku fotografiju sa Sašom iz mladalačkih dana.

Zajedno su sarađivali najprije na projektu „Audicija“ 1985. godine, a potom u kultnom filmu Ademira Kenovića „Ovo malo duše“, u kojem je Saša igrao lik Latifa, a Đuro Ibrahima.

Publika će Sašu Petrovića pamtiti po brojnim ulogama u filmovima i tv dramama kao što su “Ničija zemlja“, “Ovo malo duše“, “Hajde da se volimo“, “Kuduz“, “Gori vatra“, “Ljeto u Zlatnoj dolini“ i “Nafaka“, veoma popularnoj seriji ”Lud, zbunjen, normalan”. Poznat je i po ulozi u kultnoj sarajevskoj predstavi “Audicija“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!