Hadžihafizbegović: Otišao je moj brat Saša Petrović, suze mi nekontrolisano teku

Kultura 28. jan 202309:391 komentar
N1/ Arhiv

Kolege se opraštaju od bosanskohercegovačkog glumca Aleksandra Saše Petrovića, koji je jučer preminuo u Sarajevu u 61. godini, a kratkom porukom od Saše se oprostio i njegov dugogodišnji kolega Emir Hadžihafizbegović.

Vijest o smrti kolege Hadžihafizebegovića je zatekla na snimaju filma u Hrvatskoj, nakon čega se kratko oglasio na svom Facebooku.

„Otišao je moj brat Saša Petrović. Vijest me zatekla na snimanju filma u Hrvatskoj. Ne mogu ni procesuirati ni racionalno se odrediti prema toj informaciji“, napisao je Hadžihafizbegović, te dodao:

„Ne znam ni zašto objavljujem ovaj post. Valjda je to odbrambeni mehanizam od nevjerice i suza koje mi nekontrolisano teku. Bilo je to ono prijateljstvo i više od toga, koje se ne komentira, bila je to obostrana ljubav i emocija čiji sadržaj ne možeš nikada i nikome prenijeti a da taj neko to razumije. To razumijemo samo mi i ostaje samo među nama. Volim te brate. Falićeš al jako. Adio kumpanjo“

Publika će Sašu Petrovića pamtiti po brojnim ulogama u filmovima i tv dramama kao što su “Ničija zemlja“, “Ovo malo duše“, “Hajde da se volimo“, “Kuduz“, “Gori vatra“, “Ljeto u Zlatnoj dolini“ i “Nafaka“, veoma popularnoj seriji ”Lud, zbunjen, normalan”. Poznat je i po ulozi u kultnoj sarajevskoj predstavi “Audicija“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar