Igre gladi od iduće godine dobivaju pozorišnu adaptaciju

Kultura 25. okt 202314:03 0 komentara
YouTube

Igre gladi iduće će godine biti postavljene na pozorišne daske u Londonu i to će biti prva adaptacija za teatar uspješnog romana Suzanne Collins i iznimno uspješne filmske verzije knjige. Irski dramaturg, scenarist i redatelj Conor McPherson adaptirao je za kazalište prvu knjigu iz Collinsine distopijske trilogije za mlade, kao i radnju prvoga istoimenog filma iz filmske franšize distributera Lionsgatea, u kojemu oskarovka Jennifer Lawrence glumi junakinju Katniss Everdeen.

Predstavu će režirati Matthew Dunster, dramaturg, redatelj i bivši saradnik redatelja u pozorištu Shakespeare's Globe.

“Dobiti blagoslov od Suzanne Collins za adaptaciju ‘Igara gladi’ i njezino postavljanje na pozorišnu pozornicu nadahnjuje. Ona je kreirala klasičnu priču koja je danas aktualnija više nego ikada dosad”, rekao je McPherson.

“U svijetu u kojemu se čini da je lako doći do istine, ‘Igre gladi’ na prekrasan način ukazuju na određene vrijednosti – prilagodljivost, samopouzdanje i neovisno moralno preispitivanje, posebno kada su posrijedi mladi ljudi. Ovo je turbopripovijetka i silno sam uzbuđen što ga mogu predstaviti novoj generaciji posjetitelja kazališta, kao i dugogodišnjim i odanim obožavateljima Suzanne Collins”, dodao je.

Filmovi zaradili više od dvije milijarde dolara na kino blagajnama

I Collins je kazala da je “jako uzbuđena” što će surađivati s McPhersonom i Dunsterom “dok prenose vlastitu dinamičnu i inovativnu viziju Igara gladi na kazališnu pozornicu u Londonu”.

Filmovi distributera Lionsgatea Igre gladi, koji su na veliko platno prenijeli Collinsinu priču o potlačenim stanovnicima Panema, prisiljenima da se do smrti natječu u godišnjem gladijatorskom tv takmičenju dok ih bogati gledaju, globalno su zaradili više od dvije milijarde dolara na kino blagajnama.

U prequelu globalne franšize vrijedne 3 milijarde dolara pod nazivom Igre gladi: Balada pjevica i zmija, smještenom 64 godine prije prvog filma, u glavnim ulogama pojavljuju se Rachel Zegler, Tom Blyth i Viola Davis, a u kina širom svijeta trebao bi stići 17. novembra.

Autorica književnog serijala Suzanne Collins je izvršna producentica uz Tima Palena i Jima Millera.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!