Izrael uhapsio zvijezdu filma “World War Z”

Kultura 25. okt 202318:50 0 komentara
Maisa Abd Elhadi (Instagram)

Okružni sud u Nazaretu odredio je kućni pritvor arapsko-izraelskoj glumici Maisi Abd Elhadi nakon optužbi da "potiče terorizam i podržava Hamas".

Glumica nagrađivana na internacionalnim festivalima u Durbanu i Dubaiju uhapšena je nakon objava na društvenim mrežama u vezi sa Hamasovim napadom.

Elhadi je navodno na društvenim mrežama objavila fotografiju buldožera koji probija ogradu između pojasa Gaze i Izraela tokom napada 7. oktobra. “Idemo u berlinskom stilu”, navodno je napisala poznata glumica referirajući se na pad Berlinskog zida. Prema pisanju Times of Israel, Elhadi je također “podijelila fotografiju 85-godišnje žene Yaffe Adar, koju je je Hamas uzeo za taoca, sa emotikonima koji se smije”.

Sudija Arafat Taha je naveo da su objave zaista “očigledne i grube, pa čak i izazivaju osjećaj ljutnje i razočarenja”, ali je dodao da je “veoma sumnjivo da postoji bilo kakvo krivično djelo u objavama”

Ministar nacionalne sigurnosti Itamar Ben Gvir kritikovao je sudiju Tahu, koji je glumici odredio “samo” kućni pritvor, nazvavši ga “domaćim neprijateljem”.

Ineče, Maisi Abd Elhadi glumila je u brojim izraelskim serijama i filmovima, ali je međunarodnu slavu stekla ulogom u ostvarenju “World War Z” sa Bradom Pittom u glavnoj ulozi.

Opširnije u BLOGU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!