“Ježeva kućica” osvojila četiri nagrade

Kultura 29. sep 202315:47 0 komentara
N1

Predstava “Ježeva kućica” Pozorišta mladih Sarajevo, u režiji Dubravke Zrnčić Kulenović, na ovogodišnjem 24. Međunarodni festival profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu “Lut fest“ osvojila 4 nagrade.

Nagrada za najbolji kostim pripala je Adisi Vatreš Selimović, Nagrada za animaciju Almi Merunki za ulogu Lije, Nagradu za animaciju dobili su Sanin Milavić, Alma Merunka, Ajla Cabrera i Anita Kajasa za ulogu Ježa, kao i Nagradu za kolektivnu animaciju lutaka.

“Kao što sam spominjao kada je Mario Drmać osvojio nagradu na PIF festivalu u Zagrebu, veliko je zadovoljstvo i čast učestvovati na ovako značajnom festivalu kao što je LUTFEST, kroz koji već dvije decenije imamo priliku vidjeti značajne predstave kada je lutkarstvo u pitanju. Čestitke Adisi Vatreš Selimović i našim glumcima koji su pored konkurencije pozorišta iz Srbije, Estonije, Izraela, Francuske i BiH osvojili 4 nagrade. Moram ovde istaći naše glumce, koji su u takvoj konkurenciji osvojili tri nagrade za animaciju lutaka. Na kraju nagrade su zapravo potvrda naše misije da obnovimo lutkarsku scenu kao prioritet u repertoarskoj politici Pozorišta mladih Sarajevo”, kazao je direktor pozorišta Ismir Fazlić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!