Omladinski filmski festival promovira volonterizam i kulturu kao bitan segment društva

Kultura 18. jul 202421:01 0 komentara
Fena

Ovogodišnji 16. Telemach Omladinski filmski festival (OFF) najavljen je kao najbolji dosad, a uz bogat program promovira volonterizam te kulturu kao bitan segment društva. Ovogodišnje izdanje tog festivala bit će održano od 19. do 26. jula u Sarajevu.

“16. Telemach OFF najveće je izdanje tog festivala dosad. Posebno smo ponosni da je, sa rastom programa, više i publike. Najviše je akreditiranih gostiju ove godine, a mnogo je i prijavljenih volontere”, kazao je medijima direktor OFF-a Kenan Musić.

Ističe doprinos volontera uspjehu Omladinskog filmskog festivala. Kaže da je za ovogodišnji OFF prijavljeno više od 400 volontera, a svake godine selektiraju osamdeset do sto volontera. Volontiranje je bitno, predstavlja prve korake prema daljnoj karijeri.

“Bitni su u organizaciji ali i svim programima Festivala posebno onim edukacijskim”, kazao je.

Tajra Husić drugi put volontira na Omladinskom filmskom festivalu. Prošle godine radila je na lokaciji Pozorište mladih, a ove godine sudjeluje u protokolu. Zadovoljna je iskustvom što ga je stekla na prošlogodišnjem OFF-u.

I Ini Ćatić ovo je druga godina volontiranja na OFF-u, za nju je to čast i zadovoljstvo. Na prošlogodišnjem OFF-u ona je bila na Vilsonovom šetalištu, kao i ove godine.

Ispred Festivalskog trga upriličena je danas tradicionalna šetnja volontera OFF-a, kao čin zagrijavanja pred taj festival ali i snažan podsjetnik na važnost volontiranja u BiH. Kako navodi organizator, volonteri su primjer kako mala djela ljubaznosti i podrške mogu stvoriti velike promjene. Njihova energija i predanost potiču uključivanje u društvene aktivnosti i doprinose boljem okruženju za sve nas.

Kompanija Telemach BH drugu godinu je generalni sponzor Omladinskog filmskog festivala, a zvanična ceremonija otvorenja planirana je za petak navečer.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!