U galeriji ULUPUBiH otvorena izložba za sve one koji vole satirični strip

Kultura 06. dec 202214:29 0 komentara
N1

U Galeriji ULUPUBiH-a svečano je otvorena izložba stripa Fazonator pod nazivom "Vođa šatrovački đavo" autora Berina Tuzlića.

Fazonator je doživio i svoje četvrto print izdanje pored web stripa koji ima redovnih 30.000 čitalaca, odnosno članova. Svi zainteresovani svoj mail mogu ostaviti na stranici te svaki novi strip fazon objavljen na webu dobit će na svoju e-mail adresu. Fazonator je također prikazan i u 90 epizoda kratkih crtanih filmova. On je jednostavno svjedok ludila u kojem živimo.

Berin Tuzlić je bosanskohercegovački animator i režiser. Rođen je 1968. godine u Sarajevu.

Završio je animaciju na Zagrebačkoj školi crtanog filma, kao i na A-Film Dansk u Danskoj. Realizirao preko 80 integriranih marketing kampanja, osmislio više od 8 brendova. Učestvovao je sa autorskim radovima na više od 30 internacionalnih festivala širom svijeta. Predsjednik je ASIFA BiH – svjetskog udruženje animatora ogranak za BiH. Autor je velikog broja art animiranih filmova, muzičkih spotova, stripova i reklama. Nagrađen sa više od 30 međunarodnih nagrada. Preživio je rat u Sarajevu boreći se protiv nacizma i fašizma.

Izložba će za posjetioce biti otvorena do 11. decembra 2022. godine svakim radnim danom od 10 do 18 sati.

N1
N1
N1
N1
N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!