Uplovite u svijet „Avatara“: Nova verzija u bioskopima uoči premijere nastavka

Kultura 17. aug 202212:38 0 komentara
Promo/MCF MegaComFilm

Poslije gotovo trinaest godina spremno dočekujemo nastavak sage o Avatarima sa egzotične planete Pandora, ali prije premijere nastavka "Avatar: Put vode" koja je zakazana za 15. decembar, "20th Century Studios" je pripremio iznenađenje za sve vjerne fanove – novu, remasterovanu verziju prvog dijela sage u 4K formatu i HDR zvukom, spremnu za IMAX bioskopski užitak koja će u bioskopima širom Srbije biti od 22. septembra.

Svi ljubitelji filma će moći da uplove u futurističku 3D avanturu u 2154. godinu, smještenu na planetu Pandoru.

Reditelj Džejms Kameron je 2009. godine napravio film koji će ubrzo postati najisplativiji film svih vremena. Prije trinaest godina tim filmom je otpočelo bioskopsko uživanje u 3D formatu, koje će ove godine sa ponovnom distribucijom filma biti na još višem nivou, kako bi se publika spremila za nastavak filma koji ih očekuje krajem godine, a za koji je reditelj ostvarenja obećao da će pomjeriti granice doživljaja filma u bioskopskim salama, piše Nova.rs.

Podsjetimo, glavne uloge u filmu povjerene su Semu Vortingtonu, Zoe Saldani, Sigurni Viver, Kejt Vinslet, Mišel Rodriges, Stivenu Langu i Đovaniju Ribisiju. Dok je film nagrađen sa čak tri prestižne nagrade Oskar i to za: kinematografiju, umjetničke direktore i za najbolju primjenu vizuelnih efekata.

Nastavak sage “Avatar: Put vode” o čudesnim stanovnicima zemlje Pandore koji prikazuje nova bića – ribe koje lete, Na'vi narod i građanski rat među njima u bioskopima biće od 15. decembra.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad