Evo što se događa s vašim licem kad se prestanete šminkati

Lifestyle 24. dec 201620:16 > 20:18
Izvor: Pixabay

Ako ni do dućana ne izlazite bez šminke na licu, možda biste trebale razmisliti o tome da napravite pauzu.

Evo što se događa s našom kožom kad se prestanemo šminkati.

1. Pore se smanjuju

Tekući puderi, bronzeri i rumenila lijepo izgledaju no koži, no oni su glavni krivci za začepljene pore. Kad se prestanete šminkati neko vrijeme, pore se čiste,a koža manje bora.

2. Smanjit će se pojava bubuljica

U šminki se nalaze različite kemikalije, koje očito ne čine dobro našoj koži. Tu su i bakterije kože žive na četkicama i spužvicama koje koristimo. Ne samo da nam te nečistoće začepljuju pore, već i uzrokuju različite upale na koži.

3. Manje infekcija oka

O razlozima zašto koristimo maskaru nećemo puno, no većina kozmetike sadrži konzervanse koji izazivaju crvenilo očiju. Ako je pak posuđujete prijateljici, riskirate ozbiljnu infekciju.

4. Oporavak kože

Šminka ometa proces znojenja lica, posebice ako spavamo s njom. Ako preko noći ne skinete make up, mrtve stanice kože miješaju se s nečistoćom i sprječavaju obnovu kože. Zbog toga će vam ten biti siv, a koža suha.

5. Zbogom alergijskim reakcijama

Šminka je puna sulfata, parabena i metala, supstanci koje izazivaju alergijske reakcije. Ako primjećujete crvene mrlje na licu – šminka je krivac.

6. Bit ćete zdraviji

Ne samo da će vaša koža biti zdravija, nego i cijelo vaše tijelo. Naime, make up sadrži supstance koje mogu podići krvni tlak,a utječu i na plodnost.

Znamo da bi doživotno odricanje od šminke bilo previše, ali svi si možemo dopustiti pauzu s vremena na vrijeme, piše Index.hr.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.