Šta je sve kraljica zabranila Kate Middleton?

Lifestyle 24. jul 201520:20 > 20:59
Izvor: Reuters

Kate Middleton, supruga princa Williama, mora da se povinuje nizu strogih zapovjesti kada je riječ o njenom odijevanju i opštem izgledu.

Navodno je kraljica Elizabetha II lično sastavila listu pravila koja je princeza dužna da ispunjava prilikom pojavljivanja u javnosti.

U svakodnevnom životu, vojvotkinja od Cambridgea je primorana da poštuje nekoliko zabrana, te tako ne smije nikako da nosi lak “napadnih”, “vulgarnih” boja i cipele sa platformom, koje ona inače jako voli.

Pantalone su joj dozvoljene samo u izuzetnim, večernjim satima, a haljine i suknje ne smiju da otkrivaju koljena. Najlon čarape su obavezne, i zimi i ljeti bez izuzetka.

Mlada princeza je u obavezi da posebnu pažnju posvećuje kosi i obrvama, ali su joj ekstenzije i pramenovi najstrože zabranjeni.

Kada je riječ o aksesoarima, Williamovoj supruzi nije dozvoljeno da nosi bižuteriju, već isključivo nakit kraljevske porodice. Tašnu može da nosi u ruci ili u nivou lakta, ali nikako na ramenu.

Premda se Kate Middleton uglavnom pridržava ovih pravila, dešava se i da ih tu i tamo prekrši, što joj njeni podanici brzo oproste, ali vjerovatno ne i Williamova baka.