Puno bolja poslastica od kupovne.
Sastojci:
– 4 lista oblatni
Nadev:
– 25 dkg maslaca
– 20 dkg šećera
-12 žlica vode
– 25 dkg mljevenih oraha
– 25 dkg mljevenog integralnog keksa
– 10 dkg čokolade za kuhanje
Priprema:
U lonac stavite maslac, šećer i vodu te miješajte na laganoj vatri dok se svi sastojci ne sjedine. Potom u smjesu dodajte orahe, keks i čokoladu, ponovno sve miješajte dok ne dobijete glatku kremu.
Pustite da se kratko ohladi, podijelite kremu na tri jednaka dijela i mažite na gornju stranu oblatne, i s istim nastavite dok ne potrošite kremu i oblatne. Na kraju oblatne omotajte u masni papir, te na njih stavite lim kako bi se što bolje stisnule.
Ostavite na hladnom, a po želji nakon što se kolač stisne zadnju oblatnu možete premazati čokoladnom glazurom. Dobar tek!
Savjet: Želite li pojačati okus kreme, nakon što ste je skuhali dodajte malo soka svježe naranče ili nekoliko kapi ruma.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad