Pikantni namaz od tunjevine

Cooking 09. nov 202009:09 > 09:11
Shutterstock

Namaz koji se brzo priprema.

Sastojci:

1 tunjevina iz konzerve

2 kašike majoneza

3 kašike ljutog ajvara

1 kašika mljevenih oraha

2 kašičice peršuna

1 kašičica vlasca

1 kašičica soka od limuna

2 kašičice luka

so, biber

Priprema: 

Tunjevinu u komadima dobro ocijedite od ulja, pa viljuškom usitnite.

U odvojenu posudi stavite sitno isjeckan peršun, vlašac i luk (crni ili ljubičasti, po želji). 

Zatim dodajte majonez, ajvar, orahe, biber, so i na kraju sok od limuna, pa sve zajedno dobro promješajte. 

Stavite u frižider na 30 minuta. 

Namaz servirajte hladan na prepečenom tostu.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad