Japanski pamuk kolač od tri sastojka

Cooking 30. okt 202307:15 0 komentara
Shutterstock

Recept za najmekši dezert na svijetu koji je zaludio internet.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 120 g bijele čokolade
  • 120 krem sira (sirni namaz)

Priprema:

Stavite čokoladu da se topi na pari. Odvojite žumanca i bjelanca i umutite bjelanca u čvrsti snijeg.

Kada se čokolada otopi, umiješajte krem sir i žumanca, pa polako dodajte umućena bjelanca.

Smjesu sipajte u kalup i pecite na 170 stepeni 15 minuta.

Poslije 15 minuta smanjite temperaturu na 160 stepeni i pecite kolač još 15 minuta.

Nakon 30 minuta pečenja, ugasite rernu i ostavite da se kolač peče na postojećoj temperaturi još 15 minuta.

Kolač ohladite i pospite šećerom u prahu.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!