Donosimo vam klasični recept za kuhano vino, savršeno za hladne zimske večeri!
Sastojci:
1 boca crnog vina (suho ili polusuho)
1 naranča (isječena na kriške)
1 limun (isječen na kriške)
3-4 štapića cimeta
5-6 karanfilića
2-3 zrna zvjezdastog anisa (opcionalno)
3-4 kašike šećera (po ukusu)
1 kašika meda (opcionalno)
Prstohvat muškatnog oraščića
60 ml rakije ili likera (opcionalno, npr. rum ili Grand Marnier)
Upute:
U veliki lonac ulijte vino i dodajte kriške naranče i limuna.
Dodajte cimet, karanfilić, anis, šećer, med i muškatni oraščić.
Zagrijavajte na laganoj vatri, ali pazite da vino ne prokuha (držite temperaturu ispod tačke vrenja).
Miješajte dok se šećer ne otopi i vino ne ugrije (oko 10-15 minuta).
Po želji dodajte rakiju ili liker za dodatni okus.
Kuhano vino procijedite i poslužite u toplim šoljama ili čašama, ukrašeno kriškom naranče ili štapićem cimeta.
Uživajte u toplini i aromi domaćeg kuhanog vina!
╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!