Poslastica u kojoj ćete uživati.
Sastojci:
– 250 g brašna
– 150 g šećera
– 150 ml mlijeka
– 100 g maslaca
– 2 jajeta
– kesica praška za pecivo
– prstohvat soli
– 2 vanilin šećera
– 2 kesice čokoladnih mrvica
– 2 šake grubo mljevenih lješnjaka
Priprema:
Za mafine je najbitnije da se mokri i suhi sastojci spajaju odvojeno, da se sve miješa tek toliko da se sjedini i da se uvijek stavljaju mokri sastojci u suhe.
Pomiješati šećer, brašno, prašak za pecivo, so i vanilin šećer. Maslac otopiti i ohladiti, a jaja umutiti ručno.
U drugu činiju pomešati mlijeko, otopljeni i ohlađeni maslac i umućena jaja. Dodati mokre sastojke u suhe i promiješati varjačom sve da se sjedini.
Zatim dodati čokoladne mrvice i krupno mljevene lješnjake. Dio lješnjaka sačuvati za posipanje pred samo pečenje.
U kalupe za mafine staviti papirne korpice i puniti do 2/3, jer će mafini da narastu. Na kraju posuti lješnjacima.
Peći od 15 do 20 minuta.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!