Fantastična kombinacija ukusa u kojoj ćete uživati.
Sastojci:
– 700 g pilećeg filea
– 2 kašičice rendanog đumbira
-1/2 kašičice soli
– 1 kašičica smeđeg šećera
– 2 kašičice soja sosa
– 2 kašike kokosovog mlijeka
– 1 kašičica karija
– 1 kašika ulja
– ulje za pečenje
Za sos od kikirikija:
– 2 kašike maslaca od kikirikija
– 50 ml vode
– 2 kašike soja sosa
– 1/2 kašičice mljevenih čili papričica
– 1/2 kašičice kurkume
– 1 kašika soka od limete
– 1 kašika šećera
Priprema:
Piletinu isijecite na tanke trakice dužine pet centimetara.
Rendani đumbir, so, šećer, soja sos, kokosovo mlijeko, kari i ulje dobro promiješajte i prelijte preko isječene piletine.
Tako pripremljenu piletinu marinirajte najmanje 30 minuta, a možete i 24 sata.
Mariniranu piletinu nižite na drvene štapiće i pecite na zagrijanom ulju do zlatnožute boje.
U međuvremenu pripremite sos od kikirikija tako što čete pomešati maslac od kikirikija, vodu, soja sos, čili, kurkumu, sok limete i šećer.
Pileće ražnjiće poslužite sa pripremljenim sosom.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!