Piletina koja se topi u ustima.
Sastojci:
- 400 g pilećeg bijelog mesa
- jedna glavica svježe brokule
- 150 g ribanog sira
- Sol, biber, bijeli luk
- 2 kašike prezli
Za umak:
- 50 g maslaca
- 2 žlice brašna
- 600 ml mlijeka
- 150 g ribanca
- Sol, biber, po želji muškatni oraščić
- 200 ml vrhnja za kuhanje
Priprema:
Brokulu očistite i odvojite na cvjetove. Stavite je kuhati pet minuta u kipuću posoljenu vodu.
Za to vrijeme pileća prsa narežite kockice i prepržite ih na maslacu.
Pripremite umak. Na maslacu prepržite brašno, maknite s vatre i dodajte mlijeko neprestano miješajući kako se ne bi stvorile grudice. Dodajte vrhnje za kuhanje i sir, začinite i kuhajte na laganoj vatri sve dok se ne zgusne.
Dublju posudu premažite s maslacem i pospite prezlama. Pomiješajte brokulu i piletinu pa ju stavite u posudu. Prelijte gotovim umakom, a na kraju pospite naribanim sirom.
Pecite 20 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Prijatno.
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!