Poslastica poznata i kao bakin kolač, jednostavno se priprema i veoma je ukusna.
Sastojci:
– 4 jaja
– 200 g šećera
– 2 dl jogurta
– 2 dl ulja
– 1 vanilin šećer
– 1 prašak za pecivo
– 450 g brašna
Priprema:
Posebno umutite bjelanjak u čvrst snijeg, pa dodajte jedan po jedan žumanjak, šećer i vanilin šećer.
Mutite sve par minuta, zatim dodajte jogurt i ulje, pa sve dobro umutite mikserom dok ne dobijete pjenastu masu i volumen se poveća.
Dodajte postepeno brašno i prašak za pecivo.
Zagrijte kalup za galete, stavite par kapi ulja i sa četkicom svuda razmažite.
Na središnji dio ploče grabilicom stavite masu, poklopite, malo pritisnite i pecite dok ne porumene i dobiju zlatnu boju.
Tople pospite šećerom u prahu.
Dobar tek!
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!