Pečeni krompir iz rerne nedjeljna je klasika koja se obično služi uz mesno pečenje u većini domaćinstava...
Uz nekoliko trikova i svježih začina iz ove ponizne namirnice moguće je izvući gastronomski maksimum u kojem će uživati sva osjetila.
Pun kufer piše sastojke za hrskavi krompir:
6 srednjih krompira
75 ml maslinovog ulja
5 češnja češnjaka
1 kašika nasjeckanog svježeg ružmarina
1 kažika nasjeckanog svježeg timijana
morska sol i biber po želji
malo peršina za ukras
Priprema:
Zagrijte lim za pečenje krompira u pećnici na 220 Celzijevih stepeni. Rešetku za pečenje položite uz dno pećnice.
Ogulite krumpir za to vrijeme (najfiniji je onaj lički, ali možete upotrijebiti i sve ostale vrste s visokim postotkom škroba).
Svaki krumpir narežite na četiri jednaka dijela. Krompire stavite u široku tavu s uljem, češnjakom u kori, ružmarinom i timijanom, a sve zajedno posolite i popaprite po želji te kratko prepržite da se sljube svi sastojci.
Krompir u tavi premjestite u pećnicu, te pustite da se peče oko 55 minuta na 220 stupnjeva Celzija.
Poslužite vruće krompire s nešto svježe nasjeckanog peršina. Dobar tek!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!