Recept za hrskavi krompir zbog kojeg ćete zaboraviti na meso

Cooking 04. jun 202315:37 0 komentara
Pixabay/Ilustracija

Pečeni krompir iz rerne nedjeljna je klasika koja se obično služi uz mesno pečenje u većini domaćinstava...

Uz nekoliko trikova i svježih začina iz ove ponizne namirnice moguće je izvući gastronomski maksimum u kojem će uživati sva osjetila.

Pun kufer piše sastojke za hrskavi krompir:

6 srednjih krompira

75 ml maslinovog ulja
5 češnja češnjaka
1 kašika nasjeckanog svježeg ružmarina
1 kažika nasjeckanog svježeg timijana
morska sol i biber po želji

malo peršina za ukras

Priprema:

Zagrijte lim za pečenje krompira u pećnici na 220 Celzijevih stepeni. Rešetku za pečenje položite uz dno pećnice.

Ogulite krumpir za to vrijeme (najfiniji je onaj lički, ali možete upotrijebiti i sve ostale vrste s visokim postotkom škroba).

Svaki krumpir narežite na četiri jednaka dijela. Krompire stavite u široku tavu s uljem, češnjakom u kori, ružmarinom i timijanom, a sve zajedno posolite i popaprite po želji te kratko prepržite da se sljube svi sastojci.

Krompir u tavi premjestite u pećnicu, te pustite da se peče oko 55 minuta na 220 stupnjeva Celzija.

Poslužite vruće krompire s nešto svježe nasjeckanog peršina. Dobar tek!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!