Oglas

Recept za kremastu supu od sira i mljevenog mesa

author
N1 Hrvatska
16. jan. 2024. 08:47
Cauliflower,Soup,With,Blue,Cheese,,Roasted,Nuts,And,Herbs,On
Shutterstock | Shutterstock

Idealna za hladne i tmurne dane, ugrijaće vas i zasititi kao rijetko šta.

Oglas

I najbolje od svega, ima samo devet grama ugljenih hidrata po porciji, piše Novi list.

Sastojci (za 4 porcije):


  • 800 ml temeljca od povrća

  • 500 g mljevenog mesa

  • 225 g krem sira

  • 200 g Crème fraîchež

  • ½ glavice luka

  • 1 praziluk

  • 1 prstohvat muškatnog oraščića

  • So i biber

  • Malo maslaca ili ulja za dinstanje


Priprema:

Luk ogulite i sitno nasjeckajte. Praziluk narežite na tanke trakice i oboje ostavite sa strane. U većem loncu na malo maslaca ili ulja dinstajte mljeveno meso 6-8 minuta dok više ne bude ružičasto.

U mljeveno meso dodajte luk i praziluk te sve dinstajte još 5 minuta. U lonac dodajte temeljac i pustite da se sve krčka oko 10 minuta.

Umiješajte sir, crème fraîche i začine. Zatim juhu još jednom kratko prokuhajte i poslužite toplu.

Odvojite dovoljno vremena da izdinstate mljeveno meso dok ne postane mrvičasto. Tek tada može stvarno razviti svoj ukus i kasnije ga prenijeti na juhu.

Što je veći lonac ili tava, to će mljeveno meso biti hrskavije. Juhu od mljevenog mesa od sira i praziluka možete jednostavno i zamrznuti.

Oglas






Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad








Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad






Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad




Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama