Recept koji je pregledalo više od pet miliona ljudi.
Sastojci:
4 pileća prsa
100 g narendanog parmezana
100 g maslaca
50 g svježe mirođije
50 g prezle
1-2 jaja
so i biber po želji
Priprema:
Presjecite pileća prsa po pola tako da dobijete sveukupno osam šnicli. Istanjite šnicle, posolite ih i pobiberite po želji. Narendani parmezan pomiješajte s naseckanom mirođijom i stavite sa strane. Maslac isjecite na osam jednakih dijelova. Komadić maslaca stavite na piletinu i razmažite ga preko površine mesa.
Narendajte parmezan. Veći dio pomešajte s nasjeckanom mirođijom i stavite u zasebnu činiju. Ostatak sitno nasjeckanog parmezana pomiješajte s prezlom i stavite na tanjirić. Mješavinu parmezana i mirođije stavite na pileća prsa koja ste premazali maslacem. Zamotajte piletinu u rolnicu. Umočite rolicu u umućeno jaje, a zatim je uvaljajte u mješavinu parmezana i prezle. Ponavljajte postupak dok ne napravite svih osam pilećih rolnica. Poređajte rolnice u pleh.
Pileće rolnice pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 50 minuta. Poslužite rolnice sa sosom po želji. Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!