Rolovana puretina fantastičnog ukusa.
Sastojci:
– 900 g purećih prsa u komadu
– 1 kašika suhog biljnog začina
– 1/2 kašičice soli
– 50 g putera
– 50 ml bijelog vina
Nadev:
– 50 g putera
– 100 g crnog luka
– 50 g prezle
– 30 g očišćenih lješnjaka
– 50 ml svježeg limunovog soka
– 3 kašike seckanog peršina
– 50 ml vode
Priprema:
Puter otopite u tavi, dodajte luk isječen na kockice i lagano propržite do zlatnožute boje.
Skinite sa šporeta, dodajte prezle, grubo isjeckane lješnjake, dodajte limunov sok, peršin, vodu i dobro promešajte.
Puretinu rastvorite u veću šniclu i po potrebi lagano istucite batom za meso.
Meso pospite suhim biljnim začinom, posolite i ravnomjerno premažite pripremljenom smjesom.
Zarolajte u roladu, vežite kuhinjskim koncem i stavite u prikladnu tepsiju.
Prelijte rastopljenim puterom, a zatim i vinom, pa pecite 45 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni.
Kad rolada bude pečena, skinite konac, pustite da odstoji 10 minuta i isjecite.
Poslužite uz prilog po želji.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!