Sočni kolač s breskvama i jogurtom: Jednostavan recept za lagani desert

Cooking 20. aug 202407:28 0 komentara
Shutterstock

Iskoristite sezonu bresaka i uživajte u njima na sva načine – samima, u salatama i voćnim salatama i naravno - u kolačima. Ovo sočno ljetno voće savršeno je za kolače svih vrsta, s kremom, bez kreme, bez biskvita ili sa svime što vam padne na pamet.

Breskve nisu samo ukusne, nego su i vrlo hranjive i zdrave.

Ovo je jednostavan recept za dobar stari klasik, kolač od jogurta, naravno s breskvama u glavnoj ulozi. Kolač s breskvama i jogurtom sladak je i sočan, ali lagan, lako se priprema, gotov je za manje od sat vremena i odlično će pristajati svakom dobu dana.

Sastojci za kolač s breskvama i jogurtom:

  • 2 breskve, oguljene i narezane na kriške
  • 180 g brašna (integralnog)
  • 2 čajne žličice praška za pecivo
  • pola čajne žličice sode bikarbone
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1/4 čajne žličice soli
  • pola šalice jogurta
  • pola šalice kokosovog šećera
  • 1/4 šalice kokosovog ulja
  • 2 jaja
  • pola šalice biljnog napitka ili mlijeka

Priprema kolača s breskvama i jogurtom:

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Nauljite kalup za pečenje ili ga obložite papirom za pečenje. U zdjeli pomiješajte suhe sastojke – brašno, sol, sodu bikarbonu, prašak za pecivo. U drugoj zdjeli umutite jaja s kokosovim šećerom do pjenaste teksture. Potom dodajte jogurt, kokosovo ulje i mlijeko ili biljni napitak te pomiješajte. Postupno dodajte suhe sastojke mokrima i sjedinite smjesu, a prema potrebi dodajte još mlijeka ili biljnog napitka. Jednu narezanu breskvu dodajte u smjesu. Prelijte smjesu u kalup te ostatak breskvi rasporedite po vrhu kolača. Pecite u pećnici oko 35 minuta, a čačkalicom provjerite je li kolač pečen.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!