Tradicionalno bajramsko jelo.
Sastojci:
1 glavica crvenog luka
400 grama mljevenog mesa
100 grama riže
50 grama celera
2 dl pavlake
sok od limuna
mrkva, sol, biber i aleva paprika
Priprema:
Očistite luk i zasijecite svaku glavicu pri vrhu. Stavite u lonac i kuhajte nekoliko minuta.
Izvadite, iscijedite i ostavite da se ohladi.
U međuvremenu dodajte meso, mrkvu, celer, rižu, sol, biber u zdjelu i dobro izmiješajte.
Napravljenom smjesom punite lukove.
Prvi sloj luka bacite, srednji koristite kao podlogu a ostatak punite.
Složite napunjene lukove u lonac i pospite alevom paprikom.
Pomastite i zalijte mlakom vodom.
Kuhajte na većoj temperaturi a kasnije smanjite temperaturu.
Prilikom serivranja pospite s sokom od limuna ili pavlakom
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare