Oglas

Jeste li probali?

Zlevanka od jabuke: Recept za sočan kolač koji se radi gotovo "od ničega"

author
Punkufer.hr
11. sep. 2025. 23:00
jabuke
Foto: Shutterstock

Da biste uživali u finom kolaču, ne treba vam puno posebnih sastojaka – ukusan desert možete napraviti i od svakodnevnih sastojaka iz smočnice i hladnjaka, poput brašna, šećera, jaja, ulja, nešto začina i jabuka.

Oglas

Dokaz toj tvrdnji je i ovaj sočan kolač od jabuka, koji krasi neodoljiva sočnost i aroma. Za njegovu sočnost ključan je pire od jabuka – napraviti ga možete sami od kuhanih i pasiranih jabuka ili kupiti već gotovog u trgovini.

Da biste napravili zlevanku od jabuka, ne treba vam čak ni mikser – sastojke ručno izmiješajte, prelijte u lim za pečenje i pustite da pećnica odradi sav posao.

Zlevanka od jabuka - sastojci:

Oglas

450 g pirea od jabuke

240 g brašna

200 g bijelog šećera

125 ml biljnog ulja

Oglas

2 čajne žličice praška za pecivo

1 jaje

1 čajna žličica cimeta u prahu

½ čajne žličice muškatnog oraščića

Oglas

¼ čajne žličice mljevenog klinčića

prstohvat soli

Zlevanka od jabuka - priprema:

Pomiješajte brašno, bijeli šećer, prašak za pecivo, cimet, muškatni oraščić, mljeveni klinčić i malo soli. U drugoj zdjeli pomiješajte pire od jabuka, ulje i jaje. Pomiješajte suhe i vlažne sastojke dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

Oglas

Prelijte smjesu u namašćeni kalup za pečenje kolača i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 50 minuta. Provjerite čačkalicom je li kolač pečen prije nego što ga izvadite iz pećnice.

Ohladite kolač prije rezanja i posluživanja. Po želji ga možete posuti s malo šećera u prahu. Prijatno!

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android /iPhone/iPad

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama