U objavi koja će zasigurno razveseliti ljubitelje čokolade koji paze na unos šećera, Nestle je priopćio kako je našao novi način zaslađivanja čokolade korištenjem pulpe i zrna kakaovca.
Švicarski prehrambeni div izvijestio je kako je patentirao novu metodu kojom se čokolada proizvodi isključivo od kakaovca, bez dodavanja rafiniranog šećera.
Metoda uključuje sušenje i usitnjavanje bijele pulpe kakakovca u voćni šećer, koji se onda koristi za proizvodnju čokolade, „uz potpuno očuvanje okusa, teksture i kvalitete”.
Nestle je priopćio kako je to recept za 70-postotnu tamnu čokoladu te kako planiraju predstaviti prvi proizvod u Japanu krajem godine kroz svoju specijaliziranu trgovinu KitKat Chocolatory.
Daljnji proizvodi bit će predstavljeni u drugim zemljama iduće godine kroz druge brandove.
Pulpa, koja okružuje zrno kakaovca, je meka, slatka i bijela, te do sada nije bila korištena za prirodno zaslađivanje čokolade, priopćio je Nestle.
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad