Osoblju ostavio napojnicu u iznosu od tisuću dolara zbog rada tijekom epidemije

Lifestyle 11. jul 202014:41 > 15:13
Pixabay

Osoblje restorana u New Yerseyju plakalo je od sreće i iznenađenja nakon što im je redovni gost ostavio napojnicu od tisuću dolara.

Arnold Teixeira, vlasnik restorana The Starving Artist u mjestu Ocean Grove, za CNN je otkrio da je pozamašnu napojnicu ostavila osoba koja je redoviti gost restorana, no nije želio otkriti njegov identitet.

“Mušterija i njegova obitelj su jeli svoje obroke bez da su išta rekli. Kada je konobar koji ih je usluživao vidio napojnicu, jednostavno je briznuo u plač. To je vidio i drugi moj zaposlenik pa je i on počeo plakati. Isto se dogodilo i meni, nisam si mogao pomoći. Bio je to izrazito emotivan trenutak jer nam je u ovom razdoblju epidemije bilo jako teško”, rekao je vlasnik Teixeira.

Mušterija je prije ostavljanja napojnice jela doručak u restoranu koji je upravo proslavio 21 godinu postojanja, a uz to je ostavio i dirljivu poruku.

“Hvala vam što radite čitavo ovo vrijeme. Zahvalni smo vam na ukusnoj hrani, toplim osmjesima i divnoj atmosferi. Želimo da znate koliko vas cijenimo. Ovo ne bi bilo dobro ljeto bez Starving Artist restorana”, pisalo je u poruci na čijem kraju je zamolio da napojnicu međusobno i pravedno podijeli čitavo osoblje. Vlasnik je to učinio, izostavivši sebe iz raspodjele.

Arnold Teixeira omiljen je u Ocean Grove zajednici. Rekao je da nije bio siguran da će uspjeti nastaviti s poslom nakon što ga je pandemija natjerala da zatvori vrata restorana u ožujku.

“Stvari su bivale sve gorima, došlo je do točke u kojoj sam se pripremao da možda i nećemo ponovno otvoriti restoran. Sada ne zarađujemo ni 50 posto od onoga što nam inače nosi ljetna sezona”, rekao je, dodavši:

“Ova napojnica nam je vratila vjeru u ljude, a zahvaljujući njoj osjećamo se odlično zbog onoga što radimo. Poduzimamo sve da naši gosti budu sigurni, no nakon vremena to postaje izrazito zahtjevno, nekad se umorimo, no sada znamo da naš trud nije nezamijećen”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad