Superfood ruši sve barijere kada je riječ o ugođaju za nepce

Lifestyle 25. jan 201614:19 > 26. jan 2016 17:31
N1

Glavni grad Bosne i Hercegovine ima da ponudi dosta nekonvencionalnih stvari, ali ono po čemu je bio karakterističan godinama - bila je konvencionalna i tradicionalna hrana.

Međutim, po onome što smo mi imali priliku da vidimo, tome polako dolazi kraj, budući da prvi Street Art Restoran u ovom dijelu kugle zemaljske pod imenom “Superfood” ruši sve barijere kada je o ugođaju za nepce riječ.

Tickyjev restoran Superfood u sarajevskom naselju Ciglane polako postaje brend glavnog grada, jer sve ono što se može naći u ovom lokalnu je jedinstveno, napravljeno sa posebnom pažnjom i ljubavlju, i u svakom slučaju predstavlja mjesto na koje ćete se stalno vraćati.

Ideja i ime je stara više od 10 godina, dugo vremena je “spavala”, da bi 2014. godine došlo do realizacije, kroz iskustvo koje se sticalo godinama korz ugostitetljstvo, kazao nam je idejni tvorac i vlasnik Adriatik Kuči.

“Superfood kao ime, u našem smislu je super hrana, zdrava hrana koja treba da se jede. U tome je i poenta. Gledali smo da budemo Superfood u svakom smislu, i da pratimo svjetske trendove”, kazao je popularni Ticky.

Ovo je jedno od rijetkih mjesta na kojem možete pronaći bezglutenski meni, tako da zadovoljava i najosjetljivije alergije – a sve što pojedete je napravljeno po najvišim svjetskim standardima kulinarstva.

Mi svmo ovaj restoran posjetili na prvom BBQ Nightu koji je organizovan, i za koji je pripremljen i poseban meni.

SUPERFOOD
SUPERFOOD
SUPERFOOD
SUPERFOOD
SUPERFOOD
SUPERFOOD
SUPERFOOD
SUPERFOOD
SUPERFOOD
SUPERFOOD
SUPERFOOD
SUPERFOOD

“Pileća krilca u orange peperu, domaće pravljene kobasice sa zdravim mesom, janjeća rebarca i teleći kotleti” su dio menija koji je tu veče oduševio prepuni SuperFood.

Inače, SuperFood organizuje tradicionalno već tematske večeri, a kako nam je rekao Ticky, “trudimo se da i to bude SuperFood”.

“Trudimo se hranom, trudimo se i sa drugačijom muzičkom ponudom. Išli smo sa nekim nekonvencionalnim terminima, radili smo Blues Night kojeg smo pratili sa izborom hrane. Radili smo i After Work partije sa bendom Sunday Stories. Ideja je da ljude koji bi svakako tu došli da jedu počastimo i sa dobrom muzikom”.

Ozbiljan poduhvat napravljen je sa događajem “Veče tartufa”.

“Hrabar je to poduhvat za naše prostore. Taj meni je morao u startu biti skup. Zbog teškoće nabavke. Odaziv je bio odličan i planiramo ponoviti taj isti meni u februaru”.

Inače, SuperFood ima fantastične ocjene na servisu Trip Advisor, i većina trurista ga uvrsti u plan posjete Sarajevu. Najbolje o tome govori i sljedeća situacija: “Imamo rezervaciju iz Švicarske za 13 osoba, koja je napravljena u septembru, za mjesec februar”.

Stranci su inače prijatno iznenađeni ponudom SuperFooda, pogotovo oni koji su u Sarajevu očekivali tradicionalnu hranu...”onda dođu kod mene i osjećaju se kao u Francuskoj, da ne budem skroman”.

Superfood ima planove da ode stepenicu više, a za N1 Ticky je ekskluzivno otkrio da će u narednom periodu krenuti i u proizvodnju hrane. “Ostat ćemo SuperFood, ali imamo ambicije da poboljšamo kvalitet ishrane u Sarajevu”.

Mjesto će vas kupiti i ambijentom. Luksuzno drvo sa grafitima na zidu je nešto što se rijetko viđa u regionu, a za izgled je zaslužan Revolt Design na čelu sa Miranom Lazićem, te Slaven Lunar iz Zagreba koji je u svojoj branši jedno od poznatijih imena.

Sve dodatne informacije možete pronaći na Facebook stranici restorana, i vizuelno zamisliti djelić onoga što ovo jedinstveno mjesto u Sarajevu nudi. 

Kako nam je kazao Ticky, to je rezultat prijateljstva i saradnje koja uvijek ide dalje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.