Interaktivni video: Istražite snove Salvadora Dalija

Lifestyle 03. feb 201614:32 > 14:36
Screenshot

Ako ste ikada željeli istražiti psihodelični svijet slika Salvadora Dalija, i utonuti u njegov jedinstveni svijet koji liči na san - sada konačno imate priliku.

Dalijev muzej u St. Petersburgu na Floridi vam to sada dozvoljava, putem jedinstvene umjetničke imaginacije.

“Disney and Dali: Architects of the Imagination” puni je naziv izložbe putem koje možete naučiti sve o španskom nadrealisti, i njegovoj vezi sa Waltom Disneyjem.

Njih dvojica su se udružili kako bi 1945. godine napravili animirani film “Destino”.

Dvojac nikada nije završio jedinstvenu ideju, ali jeste kompanija Disney, i to 2003. godine. Disney i Dali su ostali prijatelji, a muzej nudi mnoštvo slika, skica, pisama, fotografija i drugih predmeta koje se dovode u vezu sa ovim prijateljstvom. 

Kolaborativni genijalci Disney i Dali su bili i ostali legende. Jedna od najsvjetlijih tačaka Dalijeve karijere interaktivno je obrađena kroz Aerološko sjećanje Milletovog djela “Angelus”.

Na ovoj izložbi možete “šetati” kroz kroz slike, pejzaše i tornjeve iz dalijeve mašte. Možete vidjeti mnoge figure koje su obilježile Dalijevu karijeru i mnogo, mnogo interesantnih detalja na “Dalijevom horizontu”.

Ova izložba ostat će otvorena do 12. juna 2016. godine, a u petominutnom videu možete vidjeti samo djelić onoga što će sretnici koji imaju priliku posjetiti Floridu vidjeti “uživo”. 

Napomena: Video je interaktivan, tako da slobodno koristite kursor u gornjem lijevom uglu. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.