Greška koju mnogi prave: Zašto kafu ne treba stavljati u proključalu vodu?

Lifestyle 06. dec 202408:07 0 komentara
Profimedia

Mnogi ne mogu zamisliti jutro bez kafe, neki je piju samo zbog doze kofeina, dok drugi više vole izdvojiti vrijeme i uživati u ovom toplom napitku.

Britanski list Daily Mail konzultirao je nekoliko stručnjaka kako bi otkrio najbolji način pripreme crne kave za maksimalno uživanje.

Iako se metode pripreme kave razlikuju, većina ljudi prati jednostavan postupak. Međutim, u želji da se što brže razbude uz pomoć ovog napitka, često prave greške birajući najbrži način pripreme.

Najveća greška koju ljudi često rade jeste dodavanje kave čim voda proključa. Istina je da proključala voda može djelimično “spržiti” kavu, što utječe na njen okus. Kada voda proključa, idealno je pričekati 30 do 60 sekundi, a tek potom dodati kavu, prenosi Danas.rs.

Kvaliteta vode varira u ovisnosti od lokacije, što također može utjecati na okus kave pa stručnjaci stoga preporučuju pripremu kave s filtriranom vodom. Ključan je i odnos između kave i vode – optimalno je koristiti 70 g kave na litru vode.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!