"Oni su divna priča": Samir i Jasmina se susreli sa Martinom Mlinarević Sopta

Majka i dijete 18. okt 202011:39 > 11:55
Izvor: Facebook

Samir Hokić i Jasmina Hidanović iz Brčko distrikta, čija priča je ganula Bosnu i Hercegovinu i okruženje, u Pragu su se sastali sa ambasadoricom Bosne i Hercegovine u Češkoj Martinom Mlinarević Sopta.

Samir i Jasmina su, podsjetimo, u petak stigli u glavni grad Češke kako bi uradili vantjelesnu oplodnju. S obzirom da donacija genetskog materijala nije legalna u našoj zemlji, morali su otići u Prag.

Kako smo ranije pisali, tokom njihovog boravka u Pragu su se i trebali sastati sa ambasadoricom Sopta, za koju je predsjednik Udruženja Beba više, koje se bori protiv steriliteta, Željko Lazarević rekao kako je veoma zainteresovana i želi pomoći ovom paru kako bi ostvarili trudnoću nakon deset godina borbe.

VEZANE VIJESTI

Zaista prijatna i predusretljiva žena. Njen suprug će nas voziti na kliniku u ponedeljak kada je zakazana punkcija jajnih ćelija“, rekao nam je danas Lazarević.

“Zaista jedna divna osoba, koja savršeno radi svoj posao, i pruža podršku našim ljudima u Češkoj, a svojim književnim radom i aktivizmom i svim ljudima sa EX YU prostora. Jasminin transfer do klinike takođe je jedna od naših obaveza koju je ambasadorka preuzela na sebe”, naveli su iz Udruženja Beba više.

U posjeti našoj ambasadi u Češkoj.
NJ. E. Martina Mlinarević Sopota, je zaista jedna divna osoba, koja savršeno radi…

Posted by BEBA VIŠE on Saturday, October 17, 2020

O susretu sa Samirom i Jasminom oglasila se i ambasadorica BiH u Češkoj koja je istakla joj je bila radost upoznati ovaj par.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad