Alat kojim možete brzo i jednostavno 'počistiti' Gmail

Nauka 03. avg 201815:59 > 16:04
Izvor: Pixabay (ilustracija)

Da biste stvorili mjesta za pohranu, možete izbrisati i datoteke koje vam ne trebaju, a nalaze se na vašem Google Driveu te na Google Photos.

Obzirom da svi koji imaju Gmail ovaj besplatni Googleov servis počnu koristiti kao neku vrstu arhive, kad-tad će se dogoditi da e-sandučić skoro pa pukne po šavovima. Svakodnevno brisanje novopridošlih mailova kako biste mogli primiti dve, tri nove poruke naporno je i dosadno, stoga se poslužite bržim načinom i očistite bar jedan dio svog e-maila.

Da biste stvorili mjesta za pohranu, možete izbrisati i datoteke koje vam ne trebaju, a nalaze se na vašem Google Driveu te na Google Photos. Potom iskoristite tražilicu od Gmaila kako biste pronašli velike fileove.

Primjerice, ako upišete has:attachment jpg u tražilicu imate ćete pregled poruka koje u privitku imaju fotografije koje mogu zauzimati puno mjesta. Izbrišite one koje vam više ne trebaju.

Također, možete pretražiti Gmail po veličini poruke. U tražilicu unesite primjerice larger:5mb ako želite pronaći poruke s privitcima većim od 5 megabajta.

Možete iskušati i besplatni servis kao što je Find big mail, koji razvrstava e-poštu po veličini, savjetuje Make use of it na kojem ćete pronaći još mnoštvo tech savjeta.

Nakon što izbrišete poruke otvorite Trash i odaberite Delete forever kako ne biste čekali da ih Gmail automatski obriše 30 dana nakon što ste ih deletali, piše Novi list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.