Bolji uslovi boravka učenika u školama prioritet Novog Sarajeva

Promo 22. maj 202415:39 0 komentara
PROMO

Općina Novo Sarajevo i u ovoj godini nastavlja sa realizacijom sanacije igrališta u školama. Nakon što su obnovljeni sportski tereni u dvorištima „III Gimnazije“ i „Srednje škole za saobraćaj i komunikacije“, te u osnovnim školama „ Malta“ i „Grbavica I“ uskoro započinju radovi i na igralištima u osnovnim školama „Čengić Vila I“, „Kovačići“ i „Hrasno“.

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović u prethodnih nekoliko dana potpisao je ugovore sa izvođačima radova koji će posao završiti u roku do 60 dana, a nova igrališta djeci će na raspolaganju biti u novoj školskoj godini.

PROMO

Radit će se na obnovi košarkaških i fudbalskih terena koji će dobiti nove asfaltne ili gumene podloge, postojeći rekviziti na igralištima biće u potpunosti zamijenjeni ili sanirani, a uredit će se i pristupne staze i postaviti obloge na tribinama.

PROMO

Općinski načelnik dr. Hasan Tanović kaže kako opredijeljenost općine na čijem je čelu ostaje ulaganje u djecu i obrazovanje u smislu stvaranja što ugodnijeg i kvalitetnijeg ambijenta za djecu tokom nastavnih i vannastavnih aktivnosti.

„Općina Novo Sarajevo prati sve uspjehe naših učenika i iskreno se radujemo svakom od njih. Nastavljamo s pažnjom birati prioritete škola u Novom Sarajevu i u skladu s finansijskim mogućnostima i u kontinuitetu ulagati u taj hram znanja“, poručio je općinski načelnik dr. Tanović.

PROMO

Iz Budžeta Općine Novo Sarajevo za ovu svrhu izdvojeno je 383.000 konvertibilnih maraka.

Pored ovih aktivnosti, Općina Novo Sarajevo izdvaja sredstva u iznosu od po 12.000 konvertibilnih maraka za deset osnovnih novosarajevskih škola namijenjenih za investiciono održavanje njihovih objekata. Zahvaljujući tim sredstvima, škole su u mogućnosti da tokom godine vrše sanacije školskih prostorija na zadovoljstvo i uposlenika i učenika.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!