Septembar u znaku promocije Škode ENYAQ

Promo 21. sep 202214:04 0 komentara
PROMO

Mjesec septembar protekao je u znaku predstavljanja najnovijeg Škodinog električnog automobila na bh tržištu. U tu svrhu Škoda a.s. je kompaniji Porsche BH na korištenje ustupila tri najupečatljivije izvedbe svog prvog potpuno električnog vozila – Škoda Enyaq: Founders Edition, Sport line i RS Coupé.

Najprije su navedena tri modela bila dio manifestacije „E-caravan“ u organizaciji kompanije Porsche BH, u okviru koje su predstavljeni najaktuelniji električni automobili Volkswagen grupacije i još jednom potvrđeno opredjeljenje ka implementaciji elektromobilnosti u BiH. U Mostaru, Tuzli, Brčkom i Banja Luci građani su bili u prilici testirati aktuelne električne automobilemeđu kojima je najviše simpatija građana „pokupio“ Enyaq RS Coupé koji je ujedno zabilježio i najviše testnih vožnji u ovim gradovima.

PROMO
PROMO
PROMO

Nakon „E-c aravana“, Škoda tim BH je za mrežu ovlaštenih partnera organizirao školovanje o modelu Enyaq. Podijeljeni u dvije grupe, partneri su imali priliku da, nakon stečenog teorijskog znanja i u praksi isprobaju ova tri modela Škoda Enyaq, te su na dionici Sarajevo – Neum – Sarajevo uživali u vožnji i performansama ovog Škodinog električnog prvijenca. Učesnici su uporedo imali priliku testirati i električna vozila konkurentskih brendova.

PROMO
PROMO
PROMO
PROMO
PROMO

Nakon što je Enyaq iV kao najvažniji novi model Škode još prošle godine predstavljen na svjetskoj premijeri, prošle sedmice je u hotelu Austria na Ilidži upriličena prezentacija za medije nakon koje su novinari u testnim vožnjama prešli prve kilometre u Škodinom električnom SUV-u.

PROMO
PROMO

U sklopu Evropske sedmice mobilnosti, nakon dvogodišnje pauze, u Sarajevu je održana promotivna vožnja biciklista „Giro di Sarajevo“. Škoda BH je, kao i prethodnih godina bila sponzor događaja, te je sa svoja dva električna vozila Škoda Enyaq ulicama Sarajeva predvodila kolonu od 2.000 biciklista.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad