Sirupom Phytovermil u borbu protiv crijevnih parazita kod djece

Promo 09. mar 202313:01 0 komentara
Pediakid sirup

Sirup Pediakid Phytovermil u borbi protiv crijevnih parazita stvara nepovoljnu sredinu za razvoj i za razmnožavanje male dječije gliste u crijevima. Sirup primjenjujemo pri terapiji enterobijaze (zaraze dječijom glistom stručno poznatom pod nazivom Enterobius vermicularis), ali i preventivno prije kontakta sa životinjama, prije polaska u obdanište ili u školu.

Liječenje infekcije malih dječijih glista još od davnina vrši se koristeći prirodne preparate kao što su ricinusovo ulje, sjemenke bundeve, pa čak i češnjak. Nastavljajući njegovati ideju liječenja enterobijaze prirodnim putem, mi, iz Pediakida, kreirali smo proizvod nazvan Phytovermil. Radi se o sirupu posebno pripremljenom za tretman crijevnih parazita kod djece. Biljni ekstrakti timijana, kamilice, smokve, papaje, tikve, đumbira, oraha i bijelog luka uz prebiotička akacija vlakna stvaraju snažan odbrambeni mehanizam koji ublažava infekciju ili prevenira zarazu dječijom glistom. Stoga i preporučujemo korištenje sirupa Pediakid Phytovermil prije kontakta djece sa životinjama ili prije polaska u obdanište.

Prirodni sirup Pediakid Phytovermil pruža efikasnu zaštitu protiv male dječije gliste, prevenira njeno pojavljivanje, a čak ima i moć tretiranja infekcije.

Kako prepoznati malu dječiju glistu?

Mala dječija glista svoj život počinje na kraju tankog i početnom dijelu debelog crijeva. Hraneći se crijevnim sadržajem, te čak i dijelovima crijeva, poznato je da ovaj parazit oštećuje epitelno tkivo tako stvarajući sitne ranice.

Prvi očigledni simptom zaraze malom dječijom glistom je snažan svrabež na području anusa, kao i neuobičajeno nemirno ponašanje zaraženih. Ustanovljeno je da se ženke male dječije gliste koje nose jajašca spuštaju prema anusu te kroz njega izlaze nekoliko sati nakon početka sna. Upravo kretanje ženki dječije gliste koje rastu do dužine od 13 milimetara izaziva snažan svrabež na području anusa.

Najpopularniji medicinski postupak dokazivanja infekcije malom dječijom glistom je uzimanje perianalnog otiska ljepljivom celofanskom trakom. Istraživajući sadržaj perianalnog otiska na celofanskoj traci, laboratorijski stručnjaci mogu primijetiti postojanje parazita ili jajašaca male dječije gliste. Također, poznato je da ženke ovog parazita polažu jaja na kožu analne i perianalne regije, skrotuma, na genitalnom području, ali i u vagini, mjehuru i u uterusu. U iznimnim slučajevima moguće je pronaći jajašca u trbušnoj šupljini, a odrasle jedinke male dječije gliste čak i u izmetu.

Kako liječimo malu dječiju glistu?

Malu dječiju glistu najčešće liječimo antihelminticima – antiparazitskim lijekovima specifično kreiranim za istrebljenje ili onesposobljavanje parazita u tijelu. Kod nas, najpopularniji lijek za ovu namjenu naziva se mebendazol, a ovaj lijek primjenjujemo u jednokratnoj dozi od 100 miligrama.

Slično kao i lijek mebendazol, naš prirodni sirup Pediakid Phytovermil pruža efikasnu zaštitu, prevenciju, a čak ima i moć tretiranja enterobijaze.

Za jednodnevnu upotrebu rastopite 10 mililitara Pediakid Phytovermil sirupa u jednu čašu vode.

Ekstrakti prirodnih sastojaka u sirupu Phytovermil posebno su izabrani kako bi pospješili razvoj zdrave crijevne flore (poznate i kao intestinalna mikrobiota). Upravo zdrava crijevna flora zapravo je neuslovna za razvoj ovakve parazitske infekcije.

U borbi protiv male dječije gliste preporučujemo da rastopite 10 mililitara Pediakid Phytovermil sirupa u jednu čašu vode. Ovakav rastvor dovoljan je za jednodnevnu upotrebu. Također, preporučujemo da ovakav tretman traje 12 dana.

Kako suzbiti enterobijazu ili potpuno spriječiti njeno pojavljivanje?

Često pranje ruku toplom vodom uz korištenje sapuna znatno smanjuje mogućnost pojavljivanja enterobijaze.

Ispravna lična higijena je najveći protivnik pojavljivanja male dječije gliste. Pranje ruku toplom vodom uz korištenje sapuna prije bilo kakvih društvenih aktivnosti ili prije rukovanja prehrambenim namirnicama znatno smanjuje mogućnost razvoja ovakvih parazita. I zdrav razum nam jasno govori da prostorije u kojima boravimo moramo održavati čistima. Pored toga, održavanje skraćenih noktiju, izbjegavanje griženja noktiju, kao i izbjegavanje trljanja ili češanja u području anusa znatno smanjuje mogućnost širenja zaraze.

Napominjemo i to da je neophodan tretman svakog člana porodice ili društvene skupine, čak i u slučaju da se ustanovi zaraza samo jednog člana. Upravo je korištenje našeg sirupa PediaKid Phytovermil jedan od najboljih mehanizama za zaštitu i za prevenciju razvoja ovakvih parazita.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!