Boris Tadić: Lažu javnost da će Srbija “razmotriti” povratak snaga na Kosovo

Regija 09. dec 202216:563 komentara
Izvor: N1

Boris Tadić, lider Socijaldemorkatske stranke i bivši predsjednik Srbije, na Twitteru je objavio da Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ne govori istinu kada izjavljuje da će Srbija razmotriti povratak hiljadu pripadnika srbijanskih bezbjednosnih snaga na Kosovo.

“Direktor kancelarije za KiM laže javnost kako će Srbija ‘razmotriti’ povratak do 1.000 pripadnika naših bezbjednosnih snaga na KiM sa ciljem zaštite našeg stanovništva. A istina je da mogu doći na KiM samo pod odobrenjem komandanta KFOR-a i to ne u tu svrhu!“, napisao je Tadić.

„Dakle, kancelariju za KiM nam vodi osoba koja ne poznaje čak ni rezoluciju 1244 ili koja svjesno obmanjuje građane o navodnom patriotizmu ove vlasti, kako bi prikrili da su predali gotovo sve preostale poluge državnosti Srbije nakon Kumanovskog sporazuma“, dodao je.

Direktor srbijanske Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, na vanrednoj noćnoj konferenciji za novinare, 8. decembra, izjavio je da je na sjever Kosova ušlo 300 do 350 pripadnika Kosovske policije, uključujući pripadnike specijalne jedinice.

On je optužio kosovskog premijera da je nastavio sa „protivpravnim i nasilnim akcijama“ u cilju okupacije sjevera Kosova. Najavio je i da će Beograd, zbog svega, „razmotriti povratak do 1.000 naših bezbjednosnih snaga na prostor Kosova i Metohije, onako kako to predviđa Rezolucija 1244, posebno član 4 ove rezolucije, kao i član 6 aneksa 2.“

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar