Hitna posjeta u zatvoru, provjeravaju se osumnjičeni za Vanjino ubistvo: Opsadno stanje u Skoplju

Regija 12. dec 202314:58 0 komentara
Robert ATANASOVSKI / AFP

Tim ombudsmana ušao je u zatvor u Šutki, kako bi provjerio u kakvom su stanju osumnjičeni za otmicu i ubistvo Vanje G. i Pančea Žežovskog, kao i lica osumnjičena da su pomagala u ubistvu, kao i bjekstvu osumnjičenog Ljupča Palevskog.

“Skoplje1” je zatražilo objašnjenje od ombudsmana Nasera ​​Ziberija zašto su odlučili da prate osumnjičene za dva ubistva. Pitanja su upućena i njegovom timu, odakle se čeka njihov stav po tom pitanju – opravdan je utisak da oni vrše nadzor samo nad pritvorenicima iz poznatih slučajeva, kao i nad pritvorenicima visokog profila. Odatle su se oglasili i čeka se odgovor.

Oni provjeravaju da li se u zatvoru poštuju prava Velibora Maneva, Bore Videvskog i Vlatka Kešiševa, kao i osumnjičenih za pomaganje Aleksandra G. i Stefana D, samo osam dana nakon što su završili u pritvoru.

Njih trojica, odnosno Manev, Kešišev i Videvski priznali su krivicu i šta su radili tokom otmica i ubistava. Tužilaštvo je tražilo, sud je odobrio pritvor zbog opasnosti od bjekstva i utjecaja na svjedoke.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!