Incidenti širom Srbije tokom protesta: Više osoba povrijeđeno (VIDEO)

N1

Brojni incidenti zabilježeni su širom Srbije tokom jednosatne blokade puteva i mostova, koju su najavili i sproveli ekološki aktivisti i građani. Ima povrijeđenih, ima i uhapšenih. Pripadnici policije i žandarmerije pokušavali su da spriječe blokade, ali im to nije svuda uspjelo. Nezadovoljstvo građana i aktivista izazvalo je usvajanje Zakona o referendumu i eksproprijaciji, ali su danas, kako kažu, na ulicama branili slobodu.

Bager koji se ne zaustavlja pred građanima, jedna od slika iz Šapca koja je obilježila proteste u ovom gradu.

„Ali onda je iza tog bagera krenuo veliki broj maskiranih odmetnika sa motkama i čekićima, koji su napali ljude, terajući ih da se sklone sa mosta. Policija se nije pojavila, sklonili su se namerno su se sklonili i ostavili su nas na milost i nemilost naoružanim mafijašima“, rekao je predsjednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović.

Upozoravamo da su pojedini dijelovi videa uznemirujući.

Desetak građana uhapšeno je i tokom blokade puteva u Valjevu. Među uhapšenima je i Željko Trifunović, odbornik u Skupštini Valjeva.

Iz Stranke slobode i pravde saopštavaju da je u Zrenjaninu privedeno šest njihovih članova. Pokret ujedninjenih fantoma navodi da su privođeni i njihovi članovi, kada su razvukli transparent kojim su htjeli da ukažu na probleme Zrenjaninaca.

Privođenja je bilo i u okolini Požege.

„Uhapšeno je ukupno osam aktivista, šest pre protesta i dva nakon protesta“, kaže Milan Ristović iz udruženja Zaštitimo Dobrinju i okolinu.

Na tromeđi Rekovac, Jagodina, Kragujevac nešto mirniji protest.

U Preljini je na sat vremena bila blokirana Ibarska magistrala, a ovaj protest je prošao bez incidenata.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad