Iz automobila u Splitu izvučena velika zmija, vlasnik poručio da mu se ne sjeda za volan

Regija 30. maj 202421:06 0 komentara

Neobična akcija vatrogasaca odigrala se na splitskom Spinutu. Poslije tri dana života ispod haube, splitski vatrogasci izvukli su iz automobila najveću zmiju sa ovih prostora, kravosasa.

Zmija se još u subotu uvukla pod poklopac motora BMW-a parkiranog u garaži na Spinutu.

O neobičnom saputniku u automobilu vlasnika vozila je izvijestila komšinica. Pozvana je policija i vatrogasci, ali vlasnika nije bilo u gradu te je cijela „operacija“ odložena do njegovog povratka u nedjelju.

Vatrogasci su ponovno stigli, ali kravosasa nisu uspjeli da izvuku pa je njegovo izvlačenje ponovno odloženo. U ponedjeljak ujutro dvojica vatrogasaca zmiju su napokon uspjeli da izvuku iz vozila.

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju stanovnik Spinuta priznao je da mu još nije svejedno da sjedne za volan te istakao da želi da građani obrate pažnju.

„Ovo dostavljam kako bi ostali građani obratili malo pažnje, jer očito zmija ima… Nisu opasne, ali nije ih ugodno vidjeti, posebno ako ste s djetetom“, kazao je.

Kravosas zaista nije opasna niti otrovna zmija, ali zbog svoje dužine koja može dostići i do dva metra, ostavlja zastrašujuć utisak. Zaštićena je vrsta po nekoliko međunarodnih propisa, a prema Zakonu o zaštiti prirode spada pod strogo zaštićene vrste te ga se ne smije loviti, ubijati ili na bilo koji drugi način uznemiravati, piše Dnevnik.hr.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!