“Major Omer Mehić”: Šta znači poruka Nikole Koje na protestima u Beogradu?

Regija 27. maj 202321:30 3 komentara
Dragan Mujan/ Nova.rs

Na današnjem protestu u Beogradu prisustvovao je i veliki broj ljudi iz svijeta glume. Među okupljenima je bio i proslavljeni glumac Nikola Kojo koji je sa sobom nosio transparent na kom piše ime tragično stradalog majora Omera Mehića.

Protest „Srbija protiv nasilja“ i danas je, uprkos kiši, okupio je ogroman broj građana nezadovoljan stanjem u državi. Među njima su i glumci, koji su prethodnih dana bili na udaru vlasti zbog toga što su podržali proteste.

Jedan od onih koji su otvoreno podržali proteste i kritikovali ponašanje aktuelne vlasti je Nikola Kojo, proslavljeni glumac. On je sa sobom ponio transparent na kom stoji ime tragično stradalog majora Omera Mehića.

Podsjetimo, Omer Mehić je stradao nakon pada transportnog helikoptera Vojske Srbije Mi-17 iz sastava 890. mješovite helikopterske eskadrile. U stravičnom padu letjelice poginuli su, pored majora Omera Mehića, kapetan Milovan Đukarić, mehaničari zastavnici Nebojša Drajić i Ivan Miladinović, ljekar novopazarske bolnice Dževad Ljajić i njegov kolega anestetičar Miroslav Veselinović, kao i petodnevna beba iz novopazarske porodice Ademović.

Zbog tragedije ni dan danas niko nije odgovarao.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad