N1 u Skoplju: Kada bi Vanjin ubica mogao biti izručen Sjevernoj Makedoniji?

Regija 07. dec 202310:32 0 komentara

Gordana Bjeletić, novinarka N1 je u Skoplju razgovarala sa Vladimir Pivovarovom, savjetnikom u MVR o najnovijim informacijama o izručenju ubice Vanje G. koji je uhapšen u Turskoj.

Bjeletić je kazala da je razgovarala sa pravnim stručnjacima koji su joj kazali da proces Vanjinog ubice može trajati dva do tri mjeseca i da postoji mogućnost ubrzane procedure a to zavisi od turskih vlasti.

Vladimir Pivovarov je prokomentarisao odbranu advokata Vanjinog ubice koji ga je iz Skoplja odvezao u Beograd gdje je kazao da je mislio da ga vozi na ljekarski pregled.

“Normalno da niko neće reći ja sam kriv, ja sam to uradio. Odbrana je dozvoljena. Mora on i ubica biti kod tužioca i da kažu kako i šta je bilo i da se suoče”, rekao je on.

Podsjetio je Pivovarov na zvanične informacije kako je iz Beograda uspio doći do Turske.

“Prijatelj je otišao na njegov poziv u Beograd  i prevezao ga od Beograda, do Bugarske do Turske”, dodao je.

Za Pivovarova postoj uzrok sve većih zločina u regionu.

“Vrlo malo se utiče na moralne i etičke vrijednosti. Mislim da sve ide u pogrešnom pravcu. Mislim da je to osnovni razlog da se na našim područjima dešavaju ovakva djela”, istakao je.

Podsjetio je na ranija krivična djela koja je Vanjin ubica počinio i zbog čega je bio tražen.

Dosije Palčo: Ko je kontroverzni biznismen i još kontroverzniji političar – glavni osumnjičeni za ubistvo djevojčice Vanje

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!