Nova.rs istražuje: U kojoj fazi je istraga protiv braće Hofman

Regija 30. nov 202318:53 1 komentar
Braća Hofman

Braća Ljuban i Miljan Vidović, poznatiji kao braća Hofman, privedeni su nakon što su isplivali brojni snimci na kojima se vidi kako maltretiraju više osoba, a ukoliko se njihova krivica dokaže, mogli bi da završe sa višegodišnjom zatvorskom kaznom. Dvojica oštećenih muškaraca, dostavljač hrane i konobar, koji su, kako se sumnja, bili žrtve uhapšene braće, trebalo bi u toku sljedeće nedjelje da budu saslušani u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu.

Prema saznanjima Nova.rs, oštećeni nisu saslušani jer je branilac uhapšenih zatražio izuzeće tužioca Višeg javnog tužilaštva koji radi predmet, kao i izuzeće tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

O tim zahtjevima biće odlučeno do kraja nedjelje, a tokom sljedeće nedjelje se očekuje saslušanja oštećenih.

Poznati novosadski advokat Goran Karadarević navodi za Nova.rs da njegovi klijenti negiraju bilo kakvo djelo.

„Oni su još uvijek u pritvoru, čekamo ispitivanje svjedoka. Oni negiraju krivično djelo zlostavljanje i mučenje koje im se stavlja na teret, kao i posljedice tih djela. Nisu odgovarali na pitanja, samo su kratko iznijeli odbranu“, rekao je on.

Podsjetimo, braća Miljan i Ljuban Vidović uhapšeni su 10. novembra u akciji policije u jednom tržnom centru u Beogradu, i već 20 dana se nalaze u pritvoru.

Hapšenju je prethodilo objavljivanje uznemirujućih snimaka na društvenim mrežama, na kojima maltretiraju ljude.

Na jednom objavljenom videu zabilježeno je kako osumnjičeni Miljan Vidović u donjem vešu bije dostavljača hrane, govoreći mu: „Što si slao poruke mojoj ženi?“. Na drugom videu, zabilježeno je kako Miljan maltretira jednog konobara zbog, kako se čuje na snimku, papagaja.

„Pola Beograda reketiramo“

Snimci su počeli da se pojavljuju nakon što je na drušvenim mrežama objavljen video-snimak na kojem jedan od braće Hofman, Miljan, upada s društvom u kafić u Modriči.

„Šta se radi ovdje, gdje je crv, crvić mali? Aj zovi ga“, kaže Vidović u jednom trenutku, obraćajući se radniku.

Oni tada zahtjevaju od radnika da preko telefona pozovu vlasnika.

Potom piše nešto na papiru i naređuje radnicima da pomenuti papir drži na vratima lokala.

„Ovo da stoji na vratima, da je crv cinkaroš“, kaže Vidović.

Potom uzima telefon od radnika koji je zvao, kako se pretpostavlja, vlasnika i govori sljedeće:

„Ej alo, ovde Hofman, kum Tupeše, gdje je crvić mali? Ne znate? Slušaj ovamo, ostavio sam pismo jedno za njega ovdje, nemoj neko da je skinuo s vrata ovo što sam napisao, je l ti jasno? Pola Beograda reketiramo, nemoj slučajno da je neko našeg brata Tupija u lošem kontekstu spomenuo. Je l jasno?“

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare