Nova.rs: Otac jednog od učenika iz Trstenika prijeti tužbom ako mu izbace sina

Regija 24. nov 202220:352 komentara
Izvor: N1

Profesorica koju su ponižavala i maltretirala trojica đaka Teničke škole u Trsteniku dala je izjavu u policiji i sada se čeka potez Višeg tužilaštva u Kruševcu koje je formiralo predmet. Kako Nova.rs saznaje, otac jednog od trojice učenika zaprijetio je školi tužbom ukoliko mu izbace sina.

Snimak koji se pojavio na društvenim mrežama gdje trojica učenika Tehničke škole maltretiraju profesoricu, jedan joj izmiče stolicu i žena pada na pod učionice, dok drugi snimaju i glasno se smiju, potresao je cijeli region i izazvao burnu reakciju javnosti.

U Višem tužilaštvu u Kruševcu formiran je predmet, a profesorica je dala izjavu u policijskoj stanici u Trsteniku i dalji postupak zavisi od procjene tužilaštva, gdje profesorica još nije dala nikakvu izjavu.

Učenici Tehničke škole u Trsteniku i I.K. (17), N.Ž. (17) i M.M. (18) su prije incidenta zakasnili na sat, a protiv njih je pokrenut disciplinski postupak u školi. Ali, uslijedio je nevjerovatan potez oca jednog od mladića, koji je, kako Nova.rs saznaje, zaprijetio da će tužiti školu ukoliko mu izbace sina.

U izjavi za portal Nova.rs profesorica M.S. je rekla da je još pod stresom poslije nemilog događaja.

„Još uvijek sam umorna i prestravljena. Ovo je bilo previše za mene. Iako sada znam mnogo više detalja sa tog događaja, vjerujte da nisam ni bila svjesna šta mi se dogodilo na času. Tek kada sam došla kući i kada mi je sin pokazao snimak, shvatila sam šta mi se dogodilo“, kaže ona.

Nastavničko vijeće Tehničke škole iz Trstenika donijelo je ranije odluku da se učenici koji su izmakli stolicu profesorici i sve to snimali, isključe iz ove škole.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar