Ovo je čovjek koji je Vanjinog ubicu iz Beograda odvezao u Tursku

Regija 06. dec 202310:03 0 komentara
Facebook

Stefan Dimkovski iz Strumice, otac dvoje djece, je vozač koji je prevezao Ljupča Palevskog Palča, osumnjičenog za ubistvo 14-godišnje Vanje, iz Beograda do graničnog prelaza sa Turskom. On je tada na svojim društvenim mrežama objavio fotografiju iz automobila na nekom putu u Turskoj.

Dimkovskog je jučer popodne uhapsila makedonska policija na graničnom prelazu Dojrani. On sam je na nalozima na društvenim mrežama postavio slike rute istog dana kada se vozio sa Palevskim, koji je glavni osumnjičeni za ubistvo Vanje i Pančea Žižovskog.

Nakon što je uhapšen na graničnom prelazu, on je detaljno ispričao planove Palevskog i lokacije na kojima je trebalo da bude u Turskoj, prenosi Telma.

O Dimkovskom se zna da je otac dvoje djece, a na društvenim mrežama ima fotografije simbola stranke „Desno“ koju predvodi Palevski. U pitanju je proruska desničarska stranka sa kontroverznim stavovima.

Mnogi političari, ali i javnost u Sjevernoj Makedoniji, sada traže da se pomenuta stranka zabrani.

Ruta preko Beograda

Palevski je 30. novembra vozilom „škoda super B“ kojim je upravljao njegov advokat prevezen u Srbiju. Tamo je prenoćio u hotelu, odakle ga je sutradan pokupio Dimkovski, sa džipom Lend Rover i preko graničnog prelaza „Gradina“ uveo u Bugarsku, pa u Tursku.

„Makedonsko ministarstvo je u kontaktu sa policijom u Turskoj, ali i njihovim operativcima. Potvrdili su nam da je Palevski pronašen u Balikesiru i da je želio da ode u Istanbul. Čekao je taksi da ga odveze, ali je ga je uhapsila policija dok je hodao jednim od auto-puteva kod Balikesira“, rekao je ministar policije Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski.

Palevski će biti predat makedonskim vlastima kada bude okončan postupak ekstradicije, za koji Spasovski kaže da se nada da će biti okončan što je prije moguće.

Vještačenje pištolja i Vanjinog telefona

U okolini Skoplja pronađena su dva pištolja koja se dovode u vezu sa ubistvima. Pronađen je i Vanjin mobilni telefon. Spasovski je potvrdio da je Vanja upucana, a ne zadavljen, kako se pričalo. Očekuje da će se istraga o Vanjinom ubistvu proširiti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je ranije podnelo krivične prijave za dva ubistva. Tužilaštvo sada prelazi u fazu istrage protiv pet osoba. Njih četvorica osumnjičena su za otmicu i ubistvo Vanje i Žežovskog. Vanjin otac Aleksandar osumnjičen je za pomaganje u izvršenju krivičnog djela otmica maloljetnog lica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!