Svjedokinja napada na Đorđa Mijatovića za N1: Udarali su ga po glavi i leđima, spasio ga je jedan čovjek

Regija 27. maj 202414:46 0 komentara

Đorđe Mijatović, brat potpredsjednika Vlade Federacije BiH i ministra razvoja i preduzetništva Vojina Mijatovića, jučer je preminuo nakon što su ga napala dvojica huligana u dječijem parku u Beogradu. Tužilaštvo je naložilo obdukciju, a policija intenzivno traga za napadačima.

Podsjetimo, N1 je došao u posjed snimka incidenta u naselju Medaković u Beogradu, a prikazujemo dio kada huligani bježe nakon napada na Đorđa Mijatovića.

Takođe, razgovarali smo sa svjedokinjom tučnjave i brutalnog napada na Mijatovića, Marijom Dimitrijević.

“Vraćala sam se iz šetnje i vidjela sam kada su ga tukli. Mislila sam da se tuku sva trojica, izgledalo je kao da se boksuju. U neka doba on je pao i šutirali su ga u glavu i po leđima i slabinama. Onda je jedan čovjek došao i vrisnuo ‘šta radite’, oni su pobjegli. Taj čovjek mu je pomogao da ustane. Tada sam prišla i ja, a došla je i žena. Bio je krvav. Ni na kraj pameti mi nije bilo da je u životnoj opasnosti. Žena je pozvala policiju, a on je htio da se umije. Rekli smo mu, jer nismo znali povrede, da se ne umiva kako bi policija vidjela povrede. Onda je došao jedan naš komšija iz naše zgrade koji je prvo veče (subotu) bio napadnut, veče prije, ali nisu ga tukli”, kazala je Dimitrijević za N1.

Navela je i kako su huligani hjteli upotrijebiti i baklju, ali se nije upalila. Potom je otišla kući misleći da je sve uredu. No, oko ponoći oglasilo se zvono na vratima.

“Bila je to policija. Puls mi je bio 150 i pritisak je skočio, jako sam se potresla kada su mi rekli da je umro”, dodala je.

Supruga je došla kada je shvatila da Đorđa dugo nema i zatekla ga krvavog. Ovaj strašni prizor su vidjela i djeca koja su se tu igrala, te otrčala kući kazavši da se neće više vraćati jer tu leži modar čovjek.

Stanari u strahu

Inače, grupa huligana koja je napala Đorđa Mijatovića, koji je neposredno poslije tog incidenta preminuo u Urgentnom centru, mjesecima pravi probleme stanarima zgrada u naselju Medaković, a samo dan prije incidenta (u subotu) je lomila klupe i prijetila jednom građaninu koji ih je zamolio da to ne rade. Građanin je slučaj odmah prijavio policiji, koja je izašla na lice mjesta, sa njima porazgovarala. Nije ih, kako kažu stanari, legitimisala jer su maloljetni.

Stanari su zabrinuti za svoju bezbjednost i prije svega bezbjednost svoje djece koja izlaze u parkić, zbog grupe tinejdžera koja je uvijek tu kada je lijepo vrijeme, pravi buku, narušava javni red i mir, a djeca ih se plaše. Kako su nam rekli, radi se o mladićima, ali i djevojkama od 15 do 17 godina, njih desetak.

Potraga za dvije osobe

MUP je saopštio da su osumnjičene dvije osobe i da se za njima traga, kao i da je tijelo prevezeno na Institut za sudsku medicinu, na obdukciju.

Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog policiji da identifikuje učesnike događaja i prikupi sve neophodne podatke i obaveštenja u vezi sa događajem nakon kojeg je u Urgentnom centru u Beogradu preminuo Đ.M.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!