Tijana Simić “žrtva” nestanka djevojčice Danke: Njena potraga prepuštena porodici

Regija 01. apr 202421:47 0 komentara
Tijana Simić (Privatna arhiva)

Tijana Simić posljednji put je viđena 13. marta na Karaburmi. Njen nestanak prijavljen je policiji, ali, kaže Tijanina sestra, oni sada imaju preča posla.

Višesedmična potraga za Tijanom Simić nije dala nikakve rezultate, kaže za “Vreme” njena sestra od tetke Sofija Petković. Nestanak su prijavili policiji prije dvije sedmice, a jedino što što su do sada uradili je da ispitaju komšije na Karaburmi i kontaktiraju bolnice.

„Posljednje što su nam u policiji rekli je da ne mogu da nam zabrane da tražimo moju sestru, ali da oni ne mogu ništa da učine, jer su svi reursi trenutno usmjereni na potragu za nestalom dvogodišnjom djevojčicom“, kaže za „Vreme“ Tijanina rođaka Sofija.

Tijana Simić rođena je 1986. godine, živi sama na Karaburmi, gdje je posljednji put i viđena. Dijagnostikovan joj je bipolarni poremećaj 2016. godine, zbog čega njene sestre posebno brine što joj se izgubio svaki trag.

Sistem Tijani davno okrenuo leđa

Sofije Petković kaže da je Tijanina bolest u početku kontrolisana redovnom terapijom, dok su joj roditelji bili živi. Nakon što su roditelji preminuli, njena rođena sestra Jovana pokušala je da dobije starateljstvo ili da je hospitalizuje, ali bezuspješno.

„Tijana nije agresivna, i to je glavni argument da ne bude hospitalizovana u ‘Lazi Lazarević’, gdje se inače liječila“, objašnjava za “Vreme” i dodaje da Tijana od oktobra odbija da uzima terapiju, što je pogoršalo njeno opšte stanje.

Dalje kaže da je Tijana je „veoma fina, mirna i povučena“, ali da ispoljava nagle promjene raspoloženja, iz manije u depresiju, te onda najčešće odbija svaku komunikaciju.

„Sada joj je sistem ponovo okrenuo leđa, jer je punoljetna i Jovana nema starateljstvo nad njom, tako da je potraga prepuštena nama”, kaže Sofija.

Poznata u kraju

Tijana stanuje nedaleko od okretetnice na Karaburmi, odakle saobraćaju linije 16, 13 i 25, gdje je posljednji put viđena.

„Svi je znaju u kraju. Često sjedi sama na klupi kod okretnice i prolaznicima traži cigaretu”, kaže Sofija.

Upravo cigareta je trag koji ih je poveo do Savamale, gdje je nakon objava o Tijaninom nestanku jedna djevojka prijavila da ju je vidjela.

„Djevojka nam je javila preko društvene mreže da joj je osoba sličnog opisa zatražila cigaretu kod Geozavoda. Odmah smo otišle tamo da je tražimo. Zaposleni u toj zgradi bili su ljubazni da vrate snimke sigurnosnih kamera, ali se vidjela samo s leđa, pa nismo mogle biti sigurne da je ona”, objašnjava Sofija.

Mobilni telefon Tijana ne koristi već mjesecima, pa je jednina preostala nada da će je neko od sugrađana ugledati i javiti lokaciju njenim sestrama.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!