Vojska Srbije postavila šest haubica u blizini Jarinja

Regija 26. dec 202214:50 0 komentara
N1

Ekipa televizije N1 primjetila je dolazeći na prelaz Jarinje, u Rudnici, dva kilometra prije Jarinja, stacionirano šest haubica - topova dalekog dometa Vojske Srbije i određeni broj vojne policije, javlja reporter N1.

On je kazao da im nije bilo dozvoljeno da snime te haubice. Dodao je da je na barikadama trenutno mirno.

Podsjeća da se nakon što se sinoć pojavila informacija o pucnjavi u Zubinom Potoku sastao kompletan vrh Vojske Srbije, a šef Generalštaba Milan Mojsilović uputio se ka Raškoj. On je za TV Pink rekao da je riječ o kompleksnim zadacima i da će ih vojska sigurno ispuniti, ne iznoseći nikakve detalje.

Reporter N1 dodaje da je potpuno identična situacija bila i prošle godine kada je bio blokiran put Jarinje-Leposavić, na istoj lokaciji bila su stacionirana oklopna vozila, a nadlijetali su i vojni avioni u par navrata.

Ministar odbrane Miloš Vučević stigao je u garnizon Raška gdje ga je dočekao načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, a u toku dana će, kako je navelo Ministarstvo odbrane, obići i dio jedinica Vojske Srbije na terenu.

Provladini mediji u Beogradu prenjeli su sinoć da se u Zubinom Potoku čula raflana paljba, dok su pojedini naveli da je došlo do razmjene vatre lokalnih Srba sa Kosovskom policijom. Kosovska policija saopštila je da nije bilo incidenata između njenih pripadnika i bilo kakvih grupa na sjeveru Kosova.

Predstavnici Kfora su saopštili da je u Zubinom Potoku došlo do pucnjave, ali da u tom incidentu nije bilo povrijeđenih, niti je pričinjena materijalna šteta. Oni su naveli da istražuju incident u Zubinom Potoku i pozvali sve aktere da izbjegavaju retoriku i poteze koji mogu da pogoršaju situaciju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!