Vučić poslije utakmice: Ja sam kriv što je 3:3?

Regija 28. nov 202216:481 komentar
Izvor: Aleksandar Vučić (Nemanja JOVANOVIC/AFP)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se iz Osla i prokomentarisao remi fudbalske reprezentacije Srbije i Kameruna na Mundijalu (3:3).

Šef srbijanske države krenuo je put Osla gdje je razgovarao sa predstavnicima Kraljevine Norveške o saradnji u oblasti energetike. O tome kako će izgledati ta saradnja, Vučić je objašnjavao medijima poslije prvog dana posjete, ali ipak nije odelio da se ne dotakne rezultata utakmice Srbija-Kamerun.

Pomogla mu je, naravno, novinarka Pinka Gordana Goca Uzelac i to s molbom da prokomentariše tvit Zorana Lutovca.

„Ne razumijem to… Ja sam kriv što je neriješen rezultat“, zapitao se Vučić.

Poslije uvodnog dijela, uslijedila je prava kanonada – predsjednik Srbije je nastavio da se svađa sa Lutovcem, ali se usput govorio i o svom emotivnom stanju po završetku utakmice, o danima kad je vrijeme provodio na tribinama i pjesmama koje je pjevao.

„Nažalost, nisam mogao da gledam utakmicu, bio sam sa predsjednikom Vlade Norveške. Žao mi je što nismo pobijedili i mislim da nema nikoga kome nije žao. Ja sam tužan, naši ljudi su tužni, svako od nas je tužan. Umijem li ja da bolje šutnem tu loptu ili da treniram te igrače – ne umijem. Naše je bilo da im obezbijedimo pristojne uslove i to je ono što možemo da uradimo. Ali da ne bi neko rekao da se peremo od tih ljudi, ja sam zahvalan Draganu Stojkoviću na svemu što je uradio za srpski fudbal i što ga je podigao. I svim reprezentativcima što neumorno treniraju i što se bore. Nekada, dok sa bio jedne tribine, mi smo ljubav prema svom klubu dokazivali ne kada pobjeđujemo i ne psujući ih kada gube, već pružajući im podršku. Imali smo jednu pjesmu: „Igrali smo, izgubili smo. Igrat ćemo i pobijedit ćemo“. Tako da, šta god da je bilo i šta god da bude, pobjeđivat ćemo i ići ćemo naprijed. Danas je naša reprezentacija bolja nego što je bila prije, 2, 3, 4, 5 godina i mnogo bolja nego što je bila prije 10 ili 15 godina“, rekao je on.

Monolog je zaključen komentarom na račun Zorana Lutovca.

„Meni je drago što je taj čovjek imao dovoljno vremena, da na kažem da džabalebari u radno vrijeme. Dobro je da je to mogao, država mu je to omogućila“, rekao je on.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar