"Kralj Lear" u Podgorici

Showbiz 30. maj 201814:08 > 14:10
Izvor: N1

Drama Narodnog pozorišta Sarajevo "Kralj Lear" zabilježit će gostovanje u Podgorici. Naime, večeras će ova predstava otvoriti prvi Festival regionalnog teatra "Maštanije".

Publika u Crnogorskom narodonom pozorištu imaće priliku uživati uz prvaka Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, Izudina Bajrovića koji igra Kralja Leara. Osim Bajrovića, u predstavi igraju i Sanela Pepeljak, Mediha Musliović, Slaven Vidak, Vedran Đekić i Elma Juković.

Festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma „7 veličanstvenih“, odložen početkom godine zbog odluke Sava centra da prekine dugogodišnju saradnju, održaće se od 8. do 14. juna u Beogradu. I ove godine festival će prikazati dokumentarne filmove koji su imali ili će imati svoje premijere u Evropi, a neki od autora takođe dolaze u Beograd. Pobjednik prošlogodišnjeg festivala u Veneciji u kategoriji dokumentaraca, film “Princ i Dibuk” otvara “7 veličanstvenih”.

A ukoliko još uvjek niste posjetili Izložbu Etnografskog muzeja Beograd „Tekstil i ukrašavanje“ na Odjeljenju za etnologiju Zemaljskog muzeja BiH, vrijeme je da je posjetite, jer je izložba otvorena još 10ak dana. Iza naslova “Tekstil i ukrašavanje Srba u XIX i prvoj polovini XX veka” krije se jedna suptilnija tema, a to je žena, od trenutka kada se zadjevojči pa do momenta udaje i odlaska u novi dom.

Film Berina Tuzlića “Bježim i kad nisam kriv” osvojio je nagradu na globalnom takmičenju čiji je organizator Filmaka, digitalna platforma popularna među filmašima širom svijeta. Nagrada koju je dobio Berin Tuzlić omogućava mu da bude odabran kao jedan od autora koji će dobiti priliku da mu Filmaka finansira snimanje dugometražnog filma.

Uskoro u kina stiže dugoočekivani nastavak Oceanove triologije, “Ocean's 8” . Akcioni film, prati priču ženske ekipe koja izvodi pljačku na njujorškoj Met Gali. Režiju i scenario za film “Ocean's 8” potpisuje Gary Ross, a u pisanju scenarija pomogla mu je i Olivija Milch. Glave zvijezde filma su Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Awkwafina, Rihanna, Helena Bonham Carter i Sarah Paulson.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.